Vuosi verkkoaikaa

Perjantai 29.3.2013 - Anja Alasilta


kappyra_kopio.jpg

Lähipäivinä tulee vuosi siitä, kun Riihimäen Kehitysvammatuki avasi omat kotisivut. Facebook-sivu yhdistyksellämme on ollut muutaman viikon kauemmin. Sivua sitä paitsi edelsi jo Facebook-ryhmä.

Taas kerran näyttää käyvän toteen vahva uskomukseni: kun vuoden verran jaksaa ahertaa netissä, lukijamäärä lähtee ripeään nousuun. Maaliskuussa erityisesti Facebook-sivumme tilastossa on suorastaan huima hyppy ylöspäin kuten yllä olevasta kuvasta näkyy.

Aiemminkin on ollut tilastohuippuja - esimerkiksi yhdistyksen matkojen ja tapahtumien aikoihin. Nyt nousu on jatkunut jo kaksi viikkoa. Tykkääjien ja kommentoijien joukossa on myös aiempaa enemmän muita kuin riihimäkeläisiä.

fb-paivitys_13.3.13.jpgPihapolun menestys
aloitti nousukauden

Suotuisan käänteen syy on helppo lukea tilastoista.

Kun kerroimme Facebookissa, että Hyvän mielen pihapolku on valittu finalistiksi kansainväliseen kilpailuun, päivityksen näki ennätysmäärä ihmisiä - yli 600.

Lähes samaan ylsi kilpailun voitosta kertova päivitys.

fb-paivitys_23.3.13.jpgPuskaradio toimii tehokkaasti myös Facebookissa. Se levitti selvästi tietoa siitä, mitä riihimäkeläiset taas ovat tehneet...

Sama efekti nähtiin viikko sitten, jolloin pyysimme tykkääjiä jakamaan Facebook-sivuamme omille kavereilleen. Tämä päivitys toi uuden ennätyksen: sen näki yli 700 ihmistä. Uusia tykkääjiäkin olemme saaneet kymmenkunta.

Tilastotiedot tuovat paineita päivittäjälle. Siksi kippaankin osan teidän muiden niskoille:

  • Jos todella tykkäät Riihimäen Kehitysvammatuen Facebook-sivusta, jaa aina silloin tällöin päivityksiämme eteenpäin.

Kotisivujen käytöstä
tarvitaan lisätietoa

Yhdistyksemme nettisivut on tehty Kotisivukoneen ohjelmistolla. Sen tilastoinnissa sattui viime syksynä harmillinen häiriö: sivuillemme näytti yhdessä ainoassa päivässä pölähtäneen yli 6 000 kävijää.

Kyseessä oli tekninen virhe, jonka jälkeen koko tilastoon ei oikein ole osannut luottaa.

Vaikka tuon tilastoharhan jättää laskuista pois, luvut ovat komeat: sivuillamme on käyty vajaassa vuodessa yli 15 000 kertaa ja sivulatauksia on kertynyt lähes 40 000.

Eniten sivuillemme tullaan Facebookin kautta; Google on jäänyt kauas taakse.

Suosituimpia sisältöjä ovat

  • uutisosiomme Ajankohtaista
  • kalenteri
  • valokuva-albumi
  • blogi.

Kotisivujen jatkokehittäminen vaatii tarkempaa tilastotietoa. Sitä olisi tarjolla ihan ilmaiseksi, kunhan saamme jonkun ystävällisen nörtin asentamaan pienen koodinpätkän.

Kaikenlainen palaute olisi enemmän kuin tervetullutta. Sitä varten on sivuillamme helppokäyttöinen lomake.

Nyt tykkäämään
Pihapolun sivusta

pihapolun_fb.jpgHyvän mielen pihapolku -projektille avautui viime viikolla oma Facebook-sivu. Se kaipaa kipeästi lisää tykkääjiä. Nyt on nimittäin menossa projektin vaativin vaihe: rahankeruu.

Käy peukuttamassa itse. Levitä sanaa myös kaikille muille, joiden mielestä ihan tavallisiin palvelukoteihin pitäisi saada esteettömät ja elämykselliset ulkoalueet:

Avainsanat: Kotisivut, Facebook, Riihimäen Kehitysvammatuki


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini