Aina soi...

Lauantai 10.8.2013 - Anja Alasilta


spotify_kopio.jpgPakko tunnustaa, etten ole ennen tätä kesää juuri tutustunut Spotify-palveluun. Perinteiset laitteet ja elävät konserttitilaisuudet ovat tyydyttäneet musiikinnälkäni.

Spotify on ruotsalainen keksintö, joka kasvaa suosiotaan huimasti, joskaan ei toistaiseksi kovin kannattavasti. Nettipalvelun kautta voi kuunnella ja ladata musiikkia - ja mikä tärkeää: laillisesti.

suomalaisen_kopio.jpgKotimaista maksutta

Sisareni Leena rakastaa musiikkia. Aiempina vuosikymmeninä käytössä ovat kuluneet niin vinyylit ja c-kasetit kuin cd-levyt.

Viime vuosina musiikkia Leenan monipuoliseen makuun on tallennettu  mp-soittimille. Myös autossa on mukana vaihtuva soittovalikoima.

Keväällä satuin kuulemaan radiosta, että valtava määrä Suomessa julkaistua musiikkia on nyt tarjolla verkossa. Sitä saa kunnella rajattomasti ilmaiseksi. Jotta Suomalaisen musiikin historia -palvelua voi käyttää, pitää käytössä olla myös tuo edellä mainittu Spotify.

Kymppi kuukaudessa

Pari kuukautta on nyt opeteltu, miten musiikin saa soimaan aina ja joka paikalla, kaikilla mahdollisilla päätelaitteilla pöytätietokoneesta kännykkään. Osaan tehdä jopa soittolistoja. Jokin uusi vimpainkin taisi tulla taas hankittua.

Sekä Spotifyn että Suomalaisen musiikin historian perustoiminnot ovat helppoja. Paras versio Spotifysta maksaa alle kympin kuukaudessa. Sillä ei kovin paljon musiikkia osteta.

Täysin ilmaiseksikin Spotifyta voi käyttää, mutta silloin saa kestää mainoksia.

Ovatkohan nämä teknologian ihmeet tuttuja Riihimäen kehitysvammaisille musiikinystäville ja heidän läheisilleen? Voisimme varmaan järjestää alkavana syksynä yhden illan perehdytyksen.

Mutta pieni varoitus läheisille: varautukaa siihen, että aina soi.

Avainsanat: Musiikin kuuntelu, Spotify, Suomalaisen musiikin historia


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini