Tutustuminen Toimintakeskus Rivakassa

Torstai 20.6.2019 klo 14:23


Tänään kävimme Käpälämäessä sijaitsevassa Toimintakeskus Rivakassa. Uutena työntekijänä Rivakka oli itselleni ihan uusi paikka, joten oli mukavaa päästä katsomaan heidän toimintaansa paikan päällä.

20190611_090255_pieni.jpg
Rivakan “Tunteiden maailmanpyörä”. Eri vaunut kuvastavat erilaisia tunteita.

Toimintakeskus Rivakka järjestää kehitysvammaisille työ- ja päivätoimintaa, jonka tavoitteena on edistää omatoimisuutta sekä tukea sosiaalisten taitojen ja yhteiskuntavalmiusten kehittämistä. Toimintakeskus tarjoaa toimintaa yli 100 asiakkaalle ja henkilökunnassa toimii tällä hetkellä noin 30 henkeä.

Heti astuttuani Rivakkaan huomasin, että tilat olivat värikkäät, tilavat ja valoisat. Rakennuksen seiniä koristivat asiakkaiden tekemät taideteokset, kirjavat tekstiilityöt ja valokuvat. Koko talon tyyli ja sisustus oli hyvin kotoisa, mutta samaan aikaan funktionaalinen ja moderni. Huoneissa kävi myös pirteä puheensorina asiakkaiden ja henkilökunnan välillä, jotkut taas puuhastelivat omissa oloissaan. Kokonaisuudessaan Rivakassa oli mielestäni oikein viihtyisä ja leppoisa tunnelma.

blogi_rivakka_1_pieni.jpg
Rivakassa ollaan yhdessä päiväjärjestyksen mukaan. Asiakkailla on myös omat henkilökohtaiset suunnitelmat.

Rivakan asiakkaille on tarjolla monenlaista töitä eri toiminnallisissa ryhmissä. Nämä ryhmät ovat jaettu käsityö-, alihankinta- ja päivätoimintaosastoihin ja kirjoitan vielä jokaisesta osastosta lisää alla. Rivakan toimintaan kuuluu myös työhönvalmennus, mutta valitettavasti en päässyt sinä päivänä jutustelemaan heidän kanssaan. Talon sisällä myös tuotetaan omaa lehteä Rivakan tapahtumista.

20190611_091512_pieni.jpg

Alihankintaosastolla tehdään yritysasiakkaille töitä. Näitä ovat esimerkiksi lajittelu, pakkaamis- ja kokoonpano tehtävät. Tällä kertaa alihankintatyönä oli Korkiakosken uistimet. Lisäksi osastolla tehdään myös kiinteistönhoitotehtäviä.

20190611_090904_pieni.jpg

Tukiviittomaa käytetään myös puheen tukena.Käsityöosastolla tehdään erilaisia kädentaidon töitä, esimerkiksi mattoja ja poppanoita sekä myös muita kankaanpainanta-, ompelu-, huovutus- ja askartelutöitä. Rivakan asiakkaiden töitä voi ostaa joko heidän myymälästään tai tilata puhelimitse.

Rivakan toimintaan kuuluu myös  päivätoimintaosasto, jossa järjestetään toimintaa ja hoitoa asiakkaille, jotka tarvitsevat enemmän apua jokapäiväisessä elämässä. Osasto jakautuu pääosin kahteen ryhmään -  hoidolliseen ja toiminnalliseen ryhmään.

Hoidollisessa ryhmässä askarrellaan ja taiteillaan omien taitojen mukaan, sekä rentoudutaan ja pelataan lautapelejä porukassa. Myös tukiviittomaa käytetään puheen tukena.

20190611_092855_pieni.jpg

Toiminnallisessa ryhmässä asiakkaat osallistuvat esimerkiksi siivous- tai keittiötöihin. Rivakassa on tapana myös pitää leivontapäivä keskiviikkoisin.

20190611_093500_pieni.jpg
Toimintakeskuksen käsityömyymälä on auki arkisin klo 8-15.

Rivakalla on myös oma myymälä, josta löytyy monipuolinen valikoima asiakkaiden käsintehtyjä tuotteita. Suuresta valikoimasta löytyy muun muassa laukkuja ja muita tekstiilituotteita, koruja, kortteja sekä sisustus- ja koriste-esineitä. Tuotteet ovat kotimaisia ja korkealaatuisia. Mielestäni putiikista löytyy jokaiselle jotakin, joten suosittelen kaikkia pyörähtämään täällä.

Kokonaisuudessaan minusta oli tosi mukavaa päästä tutustumaan Toimintakeskus Rivakkaan. Lämminhenkisessä ja kodikkaassa talossa tekee mieli viihtyä ja odotan innolla palaamista. Kiitos kaikille ❤

Avainsanat: Rivakka


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini