Rumpurähinässä ei rähisty vaan oli riemuisa tunnelma

11.12.2012

molytoosa.jpgTasatulokseen päättyi sitten hyvinkääläisen Mölytoosan (yllä) ja riihimäkeläisen Tom Tomin (alla) välinen kisa 11.12. Riihimäen Kansalaisopiston juhlasalissa.

tom_tom_rumpurahinassa.jpg

Rumpurähinän ohjaajana toimi Osmo Liikanen, joka on jo vuosikaudet opettanut rumpujen päristystä molemmille ryhmille.

tuomarit.jpgTuomarit Aku Hirviniemi, Antti Kaikkonen ja Anssi Känsälä eivät tiukan pohdinnan jälkeenkään saaneet eroa joukkueiden välille.

Kisaa kannusti tosi  innokkaasti lähes kaksisataapäinen yleisö, jolle ensin oli tarjottu kahvia ja mehua sekä juuri paistettua pullaa.

Kuin eduskunnan kyselytunnilla

Kisan aloitti haastaja Mölytoosa kappaleellaan Pieni suvi. Siihen Tom Tom vastasi Onnenpyörällään, jossa sekä rummutettiin että otettiin kantaa yhteiskunnallisiin asioihin, kuten liikenteeseen ja talonmieheen.

Sitten rumpuryhmät kävivät läpi ruokalistat, joissa tuomaristoa ihastutti niin Mölytoosan alkuruokavalinta sienikeitto kuin Tom Tomin ykköspääruoka pitsakin.

Kuultiin myös kysymyksiä ja vastauksia, hienoja sooloja ja värikkäitä vuoropuheluja, jotka toivat kansanedustajan Kaikkosen mieleen eduskunnan kyselytunnin.

Erityismainintoja tuomareilta

Tuomaristo nosti erikseen esille muutamia esityksiä. Sen mukaan vanhempi herra keskellä eli Tom Tomin Sotkun Jussi paneutui rumpunsa päristykseen todella innolla ja Mölytoosan Pertti sai erityismaininnan eläytymisestään.

Hyvinkääläisen Pasin ja riihimäkeläisen Mirkan vuoropuhelu onnistui erinomaisesti, vaikka ensin tuntui, että Pasilla on monologi, mutta sitten Mirkka räväyttikin täyden panoksen rytmejä ilmaan.

Viimeksi rumpuryhmät panivat tanssija Riku Koskisen liikkeelle. Tuomaristo ihasteli hänen modernia tanssiaan, jota  vaihteleva rumpurähinä tahditti.

Saksalaista ja psykedeelistä

Tuomaristo päätyi siis lopulta tasatulokseen, mutta esitysten aikana se löysi Tom Tomin esityksistä saksalaista täsmällisyyttä, jonka Aku Hirviniemi arveli johtuvan siitä, että Riihimäki on varuskuntakaupunki.

Vastapainona jämäkkään rummuttamiseen tuomaristo löysi Mölytoosan soitannasta mm. psykedeelistä polyfoniaa.

Lisää kuvia albumissa.

23.06.2020Kesäkivaa lapsille ja nuorille
23.06.2020Kesäterveiset Tinjalta
22.06.2020Yhdistyksen toimisto heinäkuussa
08.06.2020Kansalaisopiston kurssit kehitysvammaisille
27.05.2020Liikuntahetket ja luonto kohentavat mielialaa
22.05.2020Ylisfestarit 2020 PERUTTU
18.05.2020Poikkeusolojen toimintaa Kivarissa
13.05.2020Koronavirustilanne Suomessa toukokuussa 2020 (#naapuritukee uutiskirje)
07.05.2020EU:n Vammaiskortista kiinostuneille
27.04.2020Kesäretki 2020 peruttu ja Ylisfestarit 15.8.

Siirry arkistoon »