Arttu rikkoi rajoja

Perjantai 15.6.2012 - Raili Tavela


arttu_-poseeraus.jpgViime viikon perjantaina Nymanin Arttu oli lounaalla Helsingissä, Hilton Helsinki Strand -hotellissa. Kysymyksessä ei ollut mikä tahansa lounas vaan Ok-opintokeskuksen stipendien jakoon liittyvä tilaisuus.

Arttu ja kuusi muuta onnellista oli saanut 500 euron henkilöstipendin ja lisäksi oli  myönnetty neljä 1 000 euron ryhmästipendiä. Paikalla lounaalla ja sen jälkeen stipendien jakotilaisuudessa Ok-opintokeskuksen tiloissa oli 9 palkittua sekä opintokeskuksen edustajia.

Hyvä Arttu!

Arttu sai apurahansa ansioistaan esimerkillisenä vertaistukikerhojen jäsenenä.

Olen onnellinen Artun puolesta. Arttu on todella stipendinsä ansainnut. Kaikkihan me Riihimäen Kehitysvammatuen porukat tiedämme, kuinka uskomattoman aktiivinen Arttu on niin yhdistyksessämme kuin kaikissa kerhoissakin.

Hyvä Riihimäen Kehitysvammatuki!

Stipendillä on yksilötasoa laajempaakin merkitystä. Koskaan aikaisemmin Ok-opintokeskus ei ole tiettävästi myöntänyt stipendiä kehitysvammaiselle.

Toisaalta on todennäköistä, ettei kukaan ole koskaan anonutkaan sieltä kehitysvammaiselle apurahaa. Upeaa, että Riihimäen Kehitysvammatuki ymmärsi niin tehdä.

Taas onnistuttiin pikkuisen rikkomaan niitä tarpeettomia rajoja, joita ns. tavallisten ihmisten ja kehitysvammaisten välillä valitettavasti edelleenkin on.

Hyvä Ok-opintokeskus!

Artun stipendi rikkoo mainiosti muitakin rajoja. Artun saama tunnnustus on ilmeisesti ensimmäinen Ok:n apuraha, joka annettiin ryhmään osallistujalle eikä sen vetäjälle.

Ok-opintokeskus kirjoittaa  jakotilaisuudesta kertovassa tekstissään, kuinka vertaisopintoryhmässä opitaan toinen toisiltaan ja etsitään yhdessä uusia ratkaisuja. Kaikilla on yhtäläinen mahdollisuus jakaa omaa osaamistaan.

Apurahan myöntäminen Artulle vahvistaa tasa-arvoa ja osallistavaa suuntausta. Suunta ei siis ole ylhäältä alaspäin vaan pääpaino on ruohonjuuritasolla, josta lähtee viestiä kaikkiin kulkusuuntiin.

Ok-opintokeskus teki merkittävän ja hienon ratkaisun. Siitä suurkiitos!

Avainsanat: Arttu Nyman, Riihimäen Kehitysvammatuki, Ok-opintokeskus


Kommentit

17.6.2012 11:59  Arja Virkki

Lämpimät onnitteluni Artulle !
On myös onniteltava Ok-opintokeskusta, joka otti pienen, mutta merkittävän askeleen kohti ihmisten todellista tasa-arvoa. Ja kiitokset ansaitsee myös henkilö, jolle " juolahti " päähän anoa stipendiä. Hyvä Te !

19.6.2012 9:05  Arja Patama

Ihana Arttu, lämpöiset onnittelut Artulle Hämeenlinnan Arjalta!

19.6.2012 11:26  Nina

Onnea Aertti, hieno homma!!!

19.6.2012 12:14  Anna ja Mikko Levo

Hienoa Arttu, olet tehnyt historiaa! Iloitsemme kanssasi saamastasi tunnustuksesta. Jatka samalla tavoin!

20.6.2012 12:58  Risto Burman

Hyvä uutinen, hienoa riihimäkeläiset! Vertaistukijoiden koulutuksen kehittäminen on myös ajankohtainen eurooppalainen teema juuri nyt. Tämä innostaa jatkamaan työtä paitsi varmaan teillä siellä Riihimäellä, niin laajemminkin.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini