Joulumyyjäiset vaikuttivat vahvasti

Sunnuntai 2.12.2012 klo 16:21 - Anja Alasilta


img_1414.jpgParhaillaan vietetään kehitysvammaisten viikkoa teemalle Aina on oikea ikä. Ensi tiistaina on valtakunnallinen  vapaaehtoisten päivä.

Kumpaankin  sopivat erinomaisesti lauantaina pidetyt Rivakan joulumyyjäiset.

Upeinta toimintakeskuksen myyjäisissä on vuodenaikaan katsomatta se, miten hienoa työtä kehitysvammaiset ohjaajineen tekevät. Jukka Hokkilan sopii olla ylpeä 'firmastaan'.

Talkooväkeä löytyy,
kun sitä tarvitaan

Riihimäen Kehitysvammatuen varainhankinnassa joulumyyjäiset ovat vuoden kohokohta -  ja talkootyön ruuhkahuippu.

Itse laistoin työvelvollisuudesta - ja poden siitä ihan aiheellisesti huonoa omaatuntoa. Pieni syyllisyys antaa tosin ihmiselle energiaa. En ole aikoihin hoitanut viestintävastaavan hommaani samalla antaumuksella kuin tänään.

Ensi vuonna aion varata työkalenteriini vapaata joulumyyjäisten vaatimia talkootöitä varten. Vaikka talkooväki sai hyvän yleisömenestyksen ansiosta  huhkia lauantaina hiki hatussa, hymy ei näyttänyt häipyvän hetkeksikään. Kaikki tiesivät tekevänsä tärkeää työtä, ja jokaisella näytti olevan hauskaa.

Riihimäen Kehitysvammatuen hallitukseen on yhtä vähän tarjokkaita kuin minkä tahansa tavallisen suomalaisen yhdistyksen. Mutta annas olla, kun tarvitaan väkeä paperinkeräykseen tai myyjäisvalmisteluihin, niin vapaaehtoisia tuntuu löytyvän vaikka minkä verran.

Kannattaisikohan ensi vuonna laskea, miten moni ihminen osallistuu toimintaamme? Luku on varmasti vaikuttavan suuri.

Kaikki yhdessä
tärkeällä asialla

Rivakan ja oman yhdistyksemme lisäksi myyntipöydät oli jo perinteiseen tapaan mielenterveyskuntoutujille ja Hausjärven tukiyhdistyksellä.

Hieno uutuus oli, että mukaan olivat lähteneet Erityis-Ellit. Kyseessähän on yhdistyksessämme toimiva, pienten lasten vanhemmille tarkoitettu ryhmä.

Jos Erityis-Ellit olivat mukana ensimmäistä kertaa, niin esimerkiksi arpamyyjällämme Hilja Pitkäselle kokemusta on kertynyt sitäkin pitemmältä ajalta.

Jokaisella oli myyjäisissä varmasti mielessään kehitysvammaisten etu: myyjillä ja ostajilla, rivakkalaisilla ja yhdistysväellä, ensikertaisilla ja ties miten monetta kertaa myyjäisiin osallistuneilla.

Joulumyyjäiset taitavat olla yhdistyksellemme paitsi  varainhankinnan, myös vaikuttamistoiminnan tärkein tapahtuma. Milloin muulloin tavoitamme yhtä suuren joukon ihmisiä?

Loistavaa mielikuvamarkkinointia myyjäiset ovat myös Rivakalle.

Niin se joulukausi alkoi.

Avainsanat: Rivakan joulumyyjäiset, Varainhankinta, Vaikuttaminen, Rivakka


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini