Kuka olisi heinäkuussa uskonut

Maanantai 25.3.2013 - Sirkka Tuominen


sirkka_ja_isko_2.jpgOnpa mahtava tunne: Hyvän mielen pihapolkumme on saanut merkittävän kansainvälisen palkinnon.

Ihan tällainen ei tullut mieleen, kun viime heinäkuussa yhdistyksessä arkaillen mietimme, tohdimmeko  edes yrittää mukaan  Designvuoden Muotoillut ratkaisut –ohjelmaan.

Olin todella ylpeä, kun pääsimme syksyllä esittelemään pihapolkuideaa arvovaltaiselle yleisölle Muotoillut ratkaisut –hankkeen avajaisseminaariin Helsinkiin. Vielä hienommalta tuntui, kun esittelimme valmista suunnitelmaa  päätösseminaarissa maaliskuussa.

Kansainvälisen
kilpailun finaaliin

Muutama päivä ennen seminaaria tuli tieto siitä, että pihapolkumme on yksi Design for All  –kilpailun neljästä finalistista. Niinpä  seminaarissa oli päivän ohjelman lisäksi jaossa koko sivun lehdistötiedote pihapolkumme menestyksestä. – Teki kyllä mieli tuulettaa ihan täysillä, mutta tyydyin vain hymyilemään hillitysti.

Olin ihan maireana, kun mm. yliasiamies Antti Arjava Suomen Kulttuurirahastosta ja johtaja Pekka Timonen WDC Helsingistä ja muu yleisö seurasivat ilmeisen kiinnostuneina pihapolkumme esittelyä.

Onnistuneinta osaa
muotoiluvuodessa

Seuraavalla viikolla  Helsingin Sanomien kulttuuriosastossa (21.3.)  oli koko sivun kritiikki muotoiluvuodesta. Siinä esitettiin Muotoillut ratkaisut –hanke esimerkkinä onnistumisista.  Hankkeessahan on viisi kohdetta, joista pihapolku on yksi.

Kaikilla viidellä on nyt hieno suunnitelma, mutta en millään malta olla mainitsematta, että kansainvälistä näkyvyyttä on saavuttanut vain pihapolku, joka finalisteista sitten selvisikin voittajaksi Ranskassa.

Olemme kiitollisia siitä, että pääsimme hankkeeseen mukaan, mutta on myös hienoa, että Kulttuurirahasto ja Designpääkaupunki Helsinki puolestaan arvostavat menestystämme.

Tulosta hyvällä
yhteistyöllä

Tällaista näkyvyyttä eivät kehitysvammaiset eivätkä  muut toimintarajoitteiset ihan joka päivä saa. Hankkeessahan olivat aktiivisesti mukana sekä Inkilänhovin että Kotokartanon asukkaat. Tärkeä osuus oli myös henkilökunnalla ja omaisilla.

Pihapolkuryhmällämme on ollut onni matkassaan: meillä  on aivan loistavia kumppaneita. Suunnitelmahan on iam designin Isko Lappalaisen ja Elise Rehulan käsialaa. Suurenmoista työtä ovat tehneet monet muutkin.

Kerron lähipäivinä  lisää siitä, miten tähän päästy.

(Kuvassa Sirkka ja Isko esittelevät pihapolkusuunnitelmaa Muotoillut hankkeet -päätösseminaarissa.)

Avainsanat: Hyvän mielen pihapolku, Designpääkaupunkivuosi, Muotoillut ratkaisut


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini