Voimaannummeko verkossa?

Lauantai 24.8.2013 klo 10:40 - Anja Alasilta


facebook-sivu.jpgTukiliitto pyysi kertomaan Riihimäen Kehitysvammatuen Facebook-sivusta aluepäivään, jonka otsikkona on Voimaannu, verkostoidu ja viihdy. Lupa on puhua laajemminkin sosiaalisesta mediasta ja verkkoviestinnästä.

Tukiliitto tituleeraa minua nettisivuillaan sosiaalisen median asiantuntijaksi. En kuitenkaan ajatellut esiintyä ammattiroolissani verkkoviestinnän konsulttina vaan yhdistysaktiivina.

Riihimäen Kehitysvammatuen näkyminen sosiaalisessa mediassa rajoittuu toistaiseksi Facebook-sivuun ja tähän blogiin. Blogi on ilman muuta osa netin toista aaltoa eli sosiaalista mediaa. Voi olla, että vien yhdistyksen lähipäivinä kokeeksi myös Twitteriin, vaikka itsekin olen siellä mukana aika laiskasti.

Tilaisuuteen on aikaa vielä kuukauden päivät.

  • Mitä jos valmistelisimme puheenvuoron yhteistuumin?

Avuksi on lupautunut jo sisareni Leena, joka Facebookissa tunnetaan Värivitamiinina. Olisiko muita halukkaita lähdössä mukaan Ideaparkiin lauantaina 21. syyskuuta?

Ne, jotka eivät tule mukaan, ovat suorastaan velvollisia auttamaan puheenvuoron valmistelussa.

Mitä oli ennen?

Tulin mukaan Riihimäen Kehitysvammatuen toimintaan nimenomaan verkkoviestinnän kautta. Siksi en pysty arvioimaan, millaisen muutoksen Facebook-sivu ja kotisivut toivat tullessaan - vai toivatko mitään.

  • Kertokaa, muuttivatko verkkosivut jotenkin kuvaanne tai suhdettanne yhdistykseemme.

En ole oppinut seuraamaan Aamupostin yhdistyspalstaa - tuskin opinkaan. Mistä te toiset luette yhdistyksemme tulossa olevat tapahtumat ja tilaisuudet? Onko tilanne muuttunut sen jälkeen, kun yhdistys meni verkkoon?

Mitä virkaa?

Joskus viestintävastaava tuntee itsensä hieman yksinäiseksi kotisivuja tai Facebook-sivuja päivittäessään. Ymmärrettävistä syistä kaikki yhdistyksemme jäsenet eivät ole mukana verkossa.

  • Onko ideoita, joilla voisimme auttaa halukkaita mukaan nettiin?

Noina yksinäisinä hetkinä olen aina ajatellut, että ehkä netistä tulee Riihimäen Kehitysvammatuen näyteikkuna ulospäin. Jo nyt Facebook-sivumme tykkääjissä on runsaasti muita kuin yhdistyksen omaa väkeä - ihmisiä ympäri Suomea. Miten saisimme levitettyä tietoa verkkosivuistamme vielä useammille yhdistyksen ulkopuolisille?

Tärkein kysymys viimeiseksi:

  • Onko ideoita siitä, miten voisimme parantaa sivujamme ja tehdä niistä entistä enemmän koko yhdistyksen yhteiset?

Odotan vastauksia

Olisi hienoa kertoa Tukiliiton aluepäivässä, että koko puheenvuoro on valmisteltu verkossa yhteisvoimin. Kommentoikaa siis

vvv.jpg

Avainsanat: Kotisivut, Facebook, Yhdistystoiminta


Kommentit

1.9.2013 19:37  Sirkka Tuominen

Kiitos kysymästä, kyllä voimaannumme!Voimaannumme yksilöinä ja yhdistyksenä, ja jopa valtakunnallisesti, kun kehitysvammaiset tulevat suurillekin joukoille entistä tutummiksi.Nettisivuilla yhdistyksen toiminta tulee näkyväksi. Kun lukee, mitä on tehty, ajatukset lähtevät itsestään kehittelemään jatkoa. Näin syntyy virikkeitä seuraavaan askeleeseen.Sivut tukevat myös osallisuutta. Näemme, että tekijöinä ja osallistujina olemme me itse, kehitysvammaiset ja omaiset yhdessä, ei siis mikään kasvoton yhdistys. Semmoisessa on kiva olla mukana.On tietysti totta, että kaikki eivät käytä nettiä. Nykyään nettiin kyllä pääsee aika helposti tutustumaan, jos on riittävästi halua. Aika monen kehitysvammaisen innostus on kasvanut, kun on löytänyt oman kuvansa jonkin tapahtuman yhteydessä. Se on lisännyt tahtoa ja taitoa käyttää konetta muutenkin. Myös tapahtumassa mukana olo saa lisää merkitystä, kun siitä on oikein dokumentit.Ja vaikka olisi liian ujo kirjoittamaan kommentteja, niin Tykkää-nappia painamalla on mukana keskustelussa.On mukavaa, että tapahtumien päivämäärät ja kellonajat löytyvät helposti koneelta. Lippuset ja lappuset hukkuvat niin kovin helposti.Hyvät verkkosivut koukuttavat sellaisiakin ihmisiä huomaamaan vammaiset, jotka eivät muuten olisi kuin ehkä yhden vammaisen ystäviä. Asennemuokkaus hoituu siinä samalla.Yhdistyksen yhteistyökumppanit arvostavat varmasti sitä vakuuttavuutta mitä sivut todistavat. Toivottavasti ne helpottavat myös uusien kumppanien löytymistä.Hienot nettisivut ja Facebook tuovat yhdistyksellemme myös valtakunnallista näkyvyyttä. Ilman niitä Riihimäen yhdistyksen viestintävastaavaa ei olisi pyydetty tukiliiton valtakunnalliseen tapahtumaan esittelemään, miten voi käyttää sosiaalista verkkoa hyödyksi. Kiitos, Anja!


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini