Raili Tavela 20.3.1941 - 3.1.2014

Perjantai 17.1.2014 - Anna Levo


raili_tavela2.jpgYhdistyksessämme monin tavoin vaikuttanut  Raili Marjatta Tavela (o.s. Haukkamaa) kuoli vaikean sairauden jälkeen 3.1.2014 Terhokodissa.

Raili syntyi 20.3.1941 Perttelissä toisena maanviljelijäperheen neljästä lapsesta. Hän kouluttautui ekonomiksi ja toimi vientisihteerinä muun muassa Vaisalassa ja Tervakoski Oy.llä, sitten vientipäällikkönä MK-tuotteessa, Kalevala Korussa ja Grünsteinilla.

Raili avioitui vuonna 1973 Olli Tavelan kanssa. Avioliiton myötä perheeseen tulivat myös Ollin tyttäret Nina ja Hanna.

Raili ja hänen aviopuolisonsa asuivat useiden vuosien ajan talvikaudet Portugalissa. Niinä vuosina Raili toimi päätoimittajana Algarven Aviisissa ja oli aktiivisesti mukana paikallisessa Suomi-seurassa.

Raili oli Riihimäen Kehitysvammatuen jäsen vuosikymmeniä asuinpaikasta riippumatta. Hän myös osallistui toimintaamme monin tavoin, muun muassa lahjoituksin ja hankkimalla arpajaisvoittoja.

Railin ja hänen puolisonsa palattua Suomeen pysyvästi joitakin vuosia sitten yhdistyksemme sai Railista - niin tuntuu – korvaamattoman, aina palvelukseen valmiin aktiivijäsenen, joka antoi tietonsa, taitonsa ja aikaansa yhteiseen käyttöön. Hän teki yhdistystyötä lämmöllä. Autotallinsakin Raili antoi yhdistyksen tavaravarastoksi.

muuttolintu.jpgRailin valoisa ja myönteinen elämänasenne näkyi yhdistystyössä. Hänen toimi partiolaisten tapaan: aina valmis. Hän oli ihminen, jolta uskallettiin pyytää apua ja myös saatiin sitä - oli sitten kyse kuuntelijasta, saattajasta retkillä, esilaulajasta tilaisuuksissa, tapahtumien tai retkien järjestelystä, paperinkeräyksestä tai korttitalkoista.

Hän sanoi kerran haluavansa tehdä kunnolla sen, mitä ottaa tehtäväkseen. Sen näimme todella toteutuvan.

Railin yhdisti Kehitysvammatukeen Sirkka-sisaren perhe. Sisarenpoika Tomi ja tämän puoliso Susanna olivat Railille hyvin läheisiä ja rakkaita. 

Raili toimi Riihimäen Kehitysvammatuki ry:n hallituksessa vuodesta 2011 ja sen sihteerinä maaliskuusta 2012 sairastumiseensa saakka. Hän osallistui innolla myös Hyvän mielen pihapolku -hankkeeseen.

Raili toimi Riihimäellä myös Kansallisten Senioreiden hallituksen jäsenenä ja tiedottajana sekä yhdistyksen edustajana Kansallisessa Sivistysliitossa.

Riihimäen Kehitysvammatuen väki muistaa Railia kiitollisena ja kaivaten.

- - - - - - -

Kuvan mosaiikkityö on nimeltään Muuttolintu. Leena Alasilta teki sen suru-uutisen kuultuaan ja omistin työn Railille.

 


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini