Tärkeää on se ketä keikkuu vierellä

Maanantai 22.12.2014 klo 15:47 - Päivi Sinivuori


keta_vierella_keikkuu.jpgViime päivinä tahti työssä ja kotona ja harrastuksissa on muuttunut. Vauhti kiihtyy ja viimeisiä töitä tai jouluaskareita yritetään saada tehtyä loppuun ja toisaalta harrastusten ja iltamenojen kiireet ovat jo vähentyneet.

Tasapainoa tai tyhjiä aukkoja kaikenlaisten elämään liittyvien asioiden osalta on kai kuitenkin mahdotonta löytää. Aina tulee jotakin mikä täyttää juuri tyhjäksi jäänen kolon tai horjuttaa tasapainoa.

Kuluneen vuoden aikana on tyhjien kolojen osuus ollut yhdistyksemme toiminnassa  häviävän pieni.  

Kun mietin taaksepäin kaikkea mitä olemme yhdessä tehneet ja ennen kaikkea saaneet aikaa, olen entistä varmempi siitä, että moni meistä on käyttänyt joka ikisen sopivasti liikenevän kolon yhteisten asioidemme hoitoon. Tällainen sitoutuminen ja  lähimmäisistä huolehtiminen tekee ainakin minut nöyräksi ja kiitolliseksi.

Toisaalta taas mitä tasapainoon tulee, niin mahdotontahan se kaiketi onkin säilyttää. Itse myös ajattelenkin että keikkuminen, ylä- ja alamäet ja mutkat tekevät elämisen mielenkiintoiseksi.

Tärkeämpää kuin tasapaino on se ketä keikkuu vierellä. Yhdessä selvitään ja päästään eteenpäin.

Tulevan joulun valmistelussa ja joulumielen etsinnässä toivoisin meidän kaikkien muistavan niitä asioita, jotka omalla kohdallamme ovat hyvin ja joista saamme olla kiitollisia joka päivä.

Sekä omissa arjen asioissa, töissä ja perheissä on jatkuvasti sellaisia asioita, joiden eteen pitää ja saa tehdä koko ajan työtä. Valmista ei ole tarkoitus tullakaan. Niinhän se on yhdistyksen asioidenkin suhteen.

Meidän työmme yhdistyksenä ei todellakaan ole tehty, mutta tärkeää onkin muistaa se mitä meillä jo on, eikä pelkästään sitä mitä meillä ei vielä ole. Itsekin huomaan stressaavani tekemättömistä töistä tai toteutumattomista tavoitteista enkä muista ajatella, mitä olen jo kuitenkin saanut aikaan.

Haluan muistuttaa itseäni ja kaikkia teitä ajattelemaan aina ensin alkuun muutamia sellaisia asioita jotka meillä on jo hienosti hoidettu. Niitä nimittäin on valtavan paljon!  Esimerkiksi harrastustoiminta, yhteiset tapahtumat, ihanat ja aikaansaavat ihmiset, naurua ja rehellistä puhetta, tässä muutamia että pääsette alkuun..

Joulumielen löytämisenkin kannalta tässä ajatuksessa on pieni järjen hiven. En oikein usko, että kun saa tehtyä kaiken sen mitä olen ajatellut niin Pam:  Joulumieli on siinä!

Joulumieltä pitää löytyä monesta paikasta. Niistä koloista joita kuitenkin on jäänyt säästöön joulukiireiltä, kaupan kassajonossa nähdyn tuttavan katseesta, kultaisista muistoista, pesuaineen tuoksusta ja sydämen lämmöstä rakkaille ihmisille.. muutama vaan, että pääsette alkuun..

 Joulumieltä ja suuret kiitokset teille kaikille ahkerille  ja lämminsydämisille mukana keikkujille!

Päivi

 


Kommentit

31.12.2014 9:30  Sirkka Tuominen

Kiitos, Päivi, viisaista ja rohkaisevista sanoistasi!

Vuoden viimeisenä päivänä kannattaakin noudattaa ohjettasi: olla kiitollinen kaikista jo toteutuneista hyvistä asioista ja ennen kaikkea ihanista ihmisistä, joiden kanssa on saanut olla yhteistyössä.

Kiitollisuus antaa voimaa kohdata uusia haasteitakin.

Hyvää UUtta Vuotta!


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini